Sagan om Vegard och Johanna

Varning! Om ni inte vill veta lite väl privata saker om mej, så läs inte det här.


Det var en gång en tjej som hette Johanna. Hon hade jobbat i hemtjänsten i flera år. Men tillslut blev hon så less på det så då bestämde hon sig för att fara till Norge och jobba. Sagt och gjort. I januari tog hon sitt pick och pack och drog till Narvik. Hennes bror Linus hade också fått jobb där så han hängde på även han. Johannas kompis Hanna, som också jobbar i hemtjänsten ville ha lite semester. Så hon följde med och bodde hos Johanna första veckan i Narvik. De hade väldigt roligt tillsammans. De åkte i backen, såg en massa filmer och snackade om allt mellan himmel och jord.


När det blev helg bestämde sig Johanna och Hanna för att prova på utelivet i Narvik. De gick till en väldigt rolig nattklubb med mycket trevliga människor. Hanna hittade sig fort ett ragg medans Johanna tog det lite lugnt. Hon skulle upp och jobba dagen efter. Men det blev inte riktigt som hon hade planerat. Efter ett tag kom det fram en kille till Johanna och frågade om hon ville ha någonting att dricka. Hon tog en cider. Han presenterade sig. Vegard hette han. Sen satt de och snackade hela kvällen. Han var väldigt trevlig. Sen visade det sig att Hannas ragg var Vegards kompis, så då tyckte de att Johanna och Hanna skulle följa med hem till Vegard och käka lite pizza. Och ja, varför inte? Pizza är ju gott. Hela gänget började gå och Hanna och hennes ragg hade fullt upp med att slicka varandras tungor. Johanna och Vegard föll nog lite för grupptrycket då. Pussas är väl alltid mysigt. Hemma hos Vegard hade de väldigt trevligt. Pratade, skrattade och åt pizza. När Vegard tyckte det var dags att gå till sovrummet så tyckte Johanna att det var dags att dra hemåt. Och så blev det.


Efter den kvällen så skickade Johanna och Vegard sms till varandra. De bestämde att de skulle träffas och se film. Johanna var väldigt nervös för att gå dit. Hon kände ju inte människan. Men hon kände ju ingen annan utanför jobbet så hon tog mod till sig och vandrade ner till Håreks gate. Det kunde ju vara kul med en kompis. Det gick väldigt bra. Vegard var mycket lätt att prata med. Även om Johanna inte alltid förstod vad han sa. Johanna och Vegard träffades fler gånger. Johanna var så glad för att hon hade en kompis utanför jobbet som hon kunde prata med om annat än jobbet. Det blir ofta jobbsnack med jobbarkompisarna.


Det visade sig att Vegard ville vara lite mer än kompis. Johanna förklarade att hon inte ville ha något seriöst just nu, men att de kunde ju alltid ha lite kul. Och kul hade de. Vegard var en väldigt snäll och glad prick. Så Johanna behövde aldrig vara nervös i hans sällskap.


Det blev helg igen och Johannas födelsedag. Johannas familj plus hennes systers kompis kom och hälsade på. Det var väldigt uppskattat av Johanna. På fredagen ville Johannas syster Emma och hennes kompis Linda ut och festa. Och Johanna ville såklart fira sin födelsedag. Så efter Johanna hade jobbat så for de tre partypinglorna, en aningens överförfriskade, ner till nattklubben. Den här kvällen var det ännu mer folk ute. Johannas humör var på topp. Efter ett tag träffade hon Vegard på utestället också. Hon blev glad att se honom. Johanna dansade och pratade med folk hela kvällen. Men tyvärr blev det alldeles för mycket dricka för denna damen. Johanna minns inte så mycket av slutet av kvällen. Men hon blev tydligen utslängd. Varför vet hon inte. Antagligen för att hon inte var så stadig på benen. Väl ute blev Johanna lite arg och ledsen. Hon ville in och prata med Vegard. Hon kände på sig att det hade hänt något dåligt mellan dem. Men polisen som hade kommit på plats tyckte inte att Johanna skulle få gå in och prata med honom. De tyckte att hon skulle sätta sig bak i polisbussen istället och åka hem. Johanna hade inte så mycket att säga till om så hon fick (snällt?!) sätta sig bak i polisbilen med en polisman. Tillslut fick hon sig i säng efter en massa tjafs hit och dit.


Johanna hade fått ett sms av Vegard på natten där det stod att det inte var meningen att han var sådär och att han tyckte hon hade druckit alldeles för mycket. I slutet skrev han Sorry! Johanna visste inte vad som hade hänt. Men dagen efter skickade hon ett sms till honom och bad om ursäkt ifall hon hade sårat honom. Hon frågade också om de kunde träffas och prata. Men hon fick aldrig något svar från Vegard. När Johannas familj hade åkt hem provade hon ringa till Vegard, men han svarade aldrig. Johanna blev väldigt ledsen för hon visste inte ens vad hon hade gjort för att han inte skulle kunna prata med henne längre. Hon förstod att hon måste ha gjort något väldigt dumt på fredagen, men han vägrade ju berättade det för henne. Tillslut, när Johanna aldrig fått tag i Vegard, bestämde hon sig för att gå dit och knacka på. Hon tyckte inte om hur det hade blivit. När Vegard öppnade dörren såg han allt annat än glad ut. Johanna frågade om de kunde prata. ”Jeg har ikke tid” var hans svar. Hon frågade vad hon hade gjort för att såra honom. ” Jeg vet ikke selv. Jeg er bare sånn.” sa han. Johanna blev väldigt förvirrad. Vad var det för svar? Varför kunde han inte bara säga vad hon hade gjort? Sen sa han att han var tvungen att fara. Johanna frågade Vegard om han kunde höra av sig senare. ”Jeg vet ikke”

 

Snipp snapp snut, så var vänskapen slut!


 

När jag inte har mina kompisar här som jag bara kan ringa till när som helst och prata av mej så måste jag få ur mej det på nåt sätt..

Jag vet inte om det är jag eller han som är den största skiten. Men jag tycker det är väldigt tråkigt iaf. Förstår inte varför man inte kan prata när man varit ovänner. Ska man börja dissa alla som har gjort något dumt mot en så lär man ju inte ha några vänner kvar. Alla gör dumma saker ibland och speciellt i fyllan. Jag har gjort jättemycket dumma saker som jag inte är speciellt stolt över. Och kompisar har gjort dumma saker mot mej också. Men då har vi pratat om det och blivit vänner igen. Men nu verkar det inte vara så mycket annat jag kan göra. Jag har försökt allt för att han ens ska prata med mej. Så det var nog det. Det var kul så länge det varade.


Kommentarer
Postat av: soL

jobbigt att han inte ens kunde snacka litegrann.

men du, det finns många andra fina människor därute :D

som säkert är dubbelt så mcket trevligare än han.

glöm inte det!

kram på dig johanna

2009-02-18 @ 21:31:11
Postat av: -M

Precis, bara köra på och ha roligt! Du kommer hitta massor! ;)

kram på du!

2009-02-19 @ 15:17:01
Postat av: choel

lol owned by norweigan people!! ;)

2009-02-22 @ 09:48:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0