Öldag 2

Ska börja att säga till Joel att jag var med 2 uppsalakillar igår. Därför jag skrev söderut :P

Var ju rätt bakis idag ja! Inte så oväntat iofs. Drygt som fan att jobba. Men det gick tokfort iaf. Skitmycke folk vare, så det var som kul. Även fast det var lite halvkaos ibland.

Nu har vi vare och shoppat öl på mataffären. Så snart blir det dagens första öl. Jag kom å dö känns det som just nu. Men man lever bara en gång å då ska man ha kul, även om konsekvenserna är mindre kul ;) Det där lät konstigt...jag kan inte ens tänka idag. Men skitsamma.
Duschen nu. Hejdå

johopp

jooo, så vare en till kväll med alldeles för mycket drinkar å öl å skit. Å vafan har hänt med alla killar? Varför kan det aldrig bli som jag vill? Typ dom som vill ha mej vill inte jag ha å tvärtom...
Haha, träffade förresten Vegard ikväll. Jag frågade om han var jättesur på mej. Han sa att jag skulle ringa han imorrn. Hahah jojo, det går säkert bra!
Godnatt- Ska upp kl 9. Typ om 5 timmar. Niiiiiiiiiiiiice

Förresten så tyckte dom att jag hade lite rolig dialekt. Å när jag började snacka om att jag rapar och fiser så blev dom helt chockade. Haha, vem gör inte det?! Men söderut kanske man måste vara lite finare av sej. Jag vet inte.
God natt! ....igen

Alkoholist Johanna

Jag kommer bli alkoholist. Nu blir det öl igen! Hej

Yeees...

Joru, å lönen blev man ju inte ledsen över heller för att endast ha jobbat 60 timmar. Måste ju ha fått massa semesterersättning å sånt :) Lite pengakåt man blir alltså. Lite synd bara att alla kompisar typ går skola å jobbar å sånt, så dom lär ju inte ha tid å råd att följa mej å resa sen. Men jag vill!!

Blev å tvätta nu på morron istället. Annars hade jag fått gå utan både sockar och underkläder resten av helgen å det kasnke inte är så nice.

Det är helt sjukt. Jag börjar redan ha ångest för att fara hem till Sverige igen. För 1½ månad sen stod jag å flänna utanför Micke när jag sa hejdå till han. Då hade jag världens ångest för att fara hit. Konstigt hur fort man kan ställa om sej, men det är ju iofs bra :)

Nu ska jag åka upp till resturangen.


Torsdag

Blev 9,5 timmars jobb idag. Egentligen skulle jag vara ledig både idag och imorrn. Men då fick jag ju liftjobb idag och imorrn måste jag upp till resturangen iaf. Jag är ju faktiskt här för att jobba så det är väl bra då. Men jag ahde som planerat att tvätta å shoppa å åka imorrn. Meeen vad gör man inte för lite pengar ;)

Idag fick jag då jobba för min lön också. Satt i heis 1, när folk kom å fundera varför ingen var i skiduthyrningen. Jag hade ju ingen aning. Den som skulle jobba hade iaf inte kommit. Så jag fick springa mellan där som en tok. Folk blev hyffsat irriterade. Först kö där jag säljer liftkort, sen en massa folk i skiduthyrningen som jag va tvungen hjälpa. Dessutom har jag bara vare i uthyrningen en gång, så jag var ju inte direkt bra på det. Fick ge en massa folk rabbat för att det tog sån satans tid. Jag sa till chefen att det aldrig kom nån till utleiet, men han sa typ: Jamen, de där fixar du! Ehh, jag sprang fan där som en tok ju. Och fick utskällningar lite här och där. Jaja, tiden gick fort iaf. Tillslut kom Petter och tog över i uthyrningen, efter 3 timmar typ :P

Igår blev det som sagt öl med nåra jobbarpolers. Det var trevligt. Jag drack endast 4 stycken. Tyck jag var ganska duktig ;) Men fick då veta att jag var ganska busted. Det som händer på det här fjället får typ hela Narvik veta på 2 sekunder ungefär. Här kan vi inte ha några hemligheter för varandra ;) Men jag hoppas att det som händer i Narvik stannar i Narvik iaf.

Nu blir det Dexter, sen sängen och upp till resturangen imorrn. Ska jobba med Rickard imorrn :) Å lön imorrn från Sverige, hihi. Peeengar! :D

Natti

Lill-lördag

Idag kom det en svensk kille som ska jobba med oss i resturangen. Han var jättetrevlig..och arbetssam.
Och det var faktiskt mer än 3 gäster idag. Och jag har gjort lite av maten. Hoppas dom lever imorrn bara :P
Det var jävligt dimmigt och snöigt idag. Va fan hemskt att ta sej ner från resturangen. Såg ungefär 1 meter framåt. Men tillslut var vi alla nere, hela till och med.

Imorrn ska jag jobba i liften igen. Typ 8-9 timmar. Känns jävligt drygt, men jag behöver ju timmarna. Annars hade jag vare ledig imorrn. På fredag är jag ledig. Kom typ kännas konstigt. Har typ jobbat varje dag nu i över en vecka. Vad ska jag göra lixom? Alla andra är ju på jobbet.

Nu blir det öl och tjoller. Är ju ändå lill-lördag idag ;) Är verkligen som en studentkorridor det här. Tror vi är typ 10 st som bor här nu som jobbar på fjället. Och alla är ju i 20-30års åldern, så det är jävligt kul :)



Jobb å sånt

Nu har jag sökt sommarjobb. Skickade in CV till 2 ställen. Ena är en som har hand om hela äldreomsorgen i  Skellefteå, så då kan man ju få jobb lite vart som helst. Så nu är det bara att hoppas på det bästa. Eftersom jag är inlasad borde jag inte ha så svårt att få nåt jobb inom vården. Men man vet ju aldrig. Vi får se.

Nog för att det kommer att kännas jävligt pissigt att komma hem och jobba som vanligt igen. Man har blivit bortskämd som fan här. Underbara arbetstider, underbar lön och framför allt underbara människor. Tror jag kommer att sakna det här stället skitmycket. Nog för att norrmän är jävligt lata. Dom som jobbar hårdast på det här stället är alla svenskar. Det är verkligen inte samma arbetsmoral här som i Sverige. Här kan man sitta och fika i 2 timmar utan att ha dåligt samvete.

Man blir verkligen inte sugen alls att söka skola när man är på ett sånt här ställe. Jag skulle lätt kunna jobba med såna här säsongsjobb några år till och bara fara och resa och se världen. Hur kul och skönt som helst. Men jag ska iaf söka skola nu till hösten så får vi se. Lär ju knappast bli att gå, men då har jag sökt iaf :)

Ikväll blir det nog ut och åka en stund. Sen får vi se vad det blir. Vi pratade om att basta i helgen och ta nån öl. Fast jag är ju sämst på att bara ta nån öl. Bruka som bli allt eller inget. Och jag vet, jag dricker inte öl. Tycker egentligen det är skitäckligt. Men här finns det en öl som går skitbra att dricka, inte så stark så det är bra :)

Snakkes!


Lugn dag

Jaa, det är ju lite skillnad på helg och veckodagar. Hade 3 gäster i resturangen på hela dagen. Igår hade vi fullt upp hela tiden. Så idag har vi typ sutte å fikat å tjollrat. Rätt skön dag. 6 timmar med lön för att man sitter och fikar ;) Eller imorse var jag faktiskt och handlade grönsaker till resturangen. Haha lite fult de måste ha sett ut när jag kom å köpte typ 5 sallader, 6 gurkor, 8 rödlökar, massa paprikor å sånt. Men jag kanske älskar sallad ;)

Ikväll har jag faktiskt vare ute å gått. Blev ju inte så mycket motion i helgen. Förutom för hjärnan då. Å levern fick nog jobba lite också ;)
Jag har inte så mycket att berätta. En lugn och skön dag. Lär bli fikadag imorrn också :)

Förresten så far Peter som jag jobbar med nästa vecka, så då slipper vi han. Jävlar så jobbig han är. Men då kommer Mikkel och flyttar in här istället. Det kommer bli skitkul. Då är det bara roliga människor som bor här :)

Personalfest

Det är farligt med gratis öl!
Men så jävla kul det var. Käkade lasagne till middag, som våran kock Jonny hade gjort. Supergott! Han är väldigt duktig :)
Efter middan var det ganska lugnt. Endel for hem. Var ju som sagt att vi bara skulle käka och ta nån öl, så dom trodde nog det var som slut då. Men det var då vi drog igång festen. Helt galet. Bara gå och ta en öl när man ville ha. Sen hitta Jonny nå spritflaskor som kom fram också. Herrejävlar så full man blev. Var tänkt att alla skulle åka skidor/snowboard ner. Men jag och Mikkel fick åka skoter. Hade nog slage ihjäl oss annars. Imorse hade jag borta min börs med alla kort och pengar. Jag tänkte att jag nog hade lämnat den där uppe. Men där var den icket. När vi hade öppnat resturangen kom det en gubbe och sa att han hade hittat en börs i backen. Och tror ni inte att det var min?! Lite flyt alltså :)


Mina jobbarpolare
Mikkel å Henke Jag å Tone
Martins brud, Martin, Jonny å Linus
Sofie, Jonny å Robert Tone å Mike
Jag å Jonny Haha..jaa :P
Jag å Mike

Har typ inte sovit ett piss inatt. Så det var lite halvtungt å jobba i resturangen idag.
Va ju förresten öppningen igår, men tyvärr så blåste det så mycket så vi kunde inte öppna gondolen så blev inte så mycket folk. Ändå skönt att börja rätt lugnt så man kommer igång med allt man ska göra. Resturangjobb är verkligen ett stressigt jobb. Idag var det massor med folk. Å jag var bakis och jävlig. Min hjärna ville inte riktigt hänga med. Men tiden gick jävligt fort iaf. Fast samtidigt känns det som världens längsta dag. Men det är kul iaf :)

Nu blir det nån film, sen ska jag sova. Helt jävla död. Tur att jag inte börjar förrän typ 11-12 imorrn :)

hahahhahahha

haha så jävla rolig kväll!! Jag vill verkligen göra om den.!!! Hahah jag vet inte vad jag ska säga. Men norrmän är galna- But I like it Blev skoter ner ist för snowboard ner . Undra varför? ;P hhah men d va så jävla kul!! hahhahaha upp imorrn. hihihi kulkul!
Ska lägga ut biler sen:)

Härlig dag :)

Blev endast 11 timmars jobb idag. Typ världens skönaste dag. Fast jag var så jävla trött. Råkade prata med sötis Micke på skype i 5 timmar. Haha, det är fan sjukt. Men kul var det. Vi har ju som roliga samtalsämnen också ;)

Jag å Micke på stadsfesten i somras :)

Iaf så åkte vi liftarna upp till resturangen imorse, halv 10. Där hackade vi upp alla grönsaker och förberedde för premiäröppningen imorrn. Sen satt vi och väntade på varorna som skulle komma med gondolen. Passade på att fika lite också. Men det kom aldrig nå varor. Så då for vi ut å åkte lite i heis 3 backarna. Vi hade ju ändå nycklarna till liftarnta med oss, så det var ju bara att starta. Rätt härligt att bara vara ute å åka på arbetstid. När vi kom tillbaks så hade varorna äntligen kommit. Så då var det bara att börja packa in i frysarna och kylarna. Det kom även en kille och installerade en kanon och stereoanläggning som vi ska ha i afterskin. Kom å bli skitnice. Sen tog jag mej lite middag och åkte ner till heis 1 och fortsatte jobba där. Slutade halv 9 ungefär. Jag satt och nickade i slutet. 4 timmars sömn på en 11 timmars arbetsdag är lite halvtungt. Men det var en kul dag.
Imorrn är det somsagt öppning så det ska bli spännande å se om vi fixar å göra all mat å så. På kvällen blir det personalfest i resturangen. Jag och Sofia ska fixa maten. Men det ska bli jävligt kul. Blir kul å se hur alla får sej ner sen ;)

Nu blir det duschen, sen sängen :)

Kram

Resturangen :)

Idag har jag då vare med Sofia uppe i resturangen. Vi fick åka pistmaskin upp haha :D De va som lite kul! Inne i resturangen visade hon var allt fanns och berättade hur det skulle funka. Sen satt vi typ å snacka å planera menyn å vad vi skulle spela för musik. Ska bränna nå skivor imorrn. (på arbetstid) Det är vi som bestämmer hur allt i resturangen ska funka. Även våra arbetstider. Typ våran egen lilla resturang. Det är Sofia som har första ansvaret där, men nu ska jag som få andraansvaret om hon är borta å så. Snacka om frihet. Tror jag ska bli chef. Vi är ju som våra egna små chefer nu;)
På helgerna blir det afterski där, så då blir vi typ bartendrar också ;) Men den är verkligen skitmysig resturangen och utsikten. Omg, blir bara bättre och bättre :) Där kommer jag trivas!




Jag älskar resturangen! :)

Ikväll ska vi ut å åka litegrann. Ska bli härligt. Har inte blivit så mycket än :)


Ett till födelsedagsbarn

Idag fyller min käre far år. Grattis pappsen! :)




Jag var lite upprörd imorse, om ni inte förstod det. Har väl lugnat mej lite. Men jag är fortfarande jävligt besviken! Men nog om det nu.
Kom just hem från jobbet. Tog skitlång tid idag. Brukar vara hemma senast halv 9, men idag fick jag mej inte därifrån förrän 9. Imorrn ska jag iaf upp till resturangen med Sofia. Vi ska åka gondolen upp :) Däruppe ska vi städa och fixa till för öppningen på lördag. Det är typ vi som jobbar i resturangen som har hela ansvaret för den. Men jag är typ råpeppad på det. Får ju gratis mat också ;) Och så träffade jag en annan kille, Jonny tror jag han hette, som också ska jobba i resturangen. Han verka också jättehärlig. Ser verkligen fram emot resturangjobbet. Och vi kom alltid få åka gondol eller skoter upp. Det gillas! :D Sen efter jobbet är det bara att glida ner på brädan. Like like like!!

Nu blir det duschen, nån film kanske och peppa för imorrn! :)



Sagan om Vegard och Johanna

Varning! Om ni inte vill veta lite väl privata saker om mej, så läs inte det här.


Det var en gång en tjej som hette Johanna. Hon hade jobbat i hemtjänsten i flera år. Men tillslut blev hon så less på det så då bestämde hon sig för att fara till Norge och jobba. Sagt och gjort. I januari tog hon sitt pick och pack och drog till Narvik. Hennes bror Linus hade också fått jobb där så han hängde på även han. Johannas kompis Hanna, som också jobbar i hemtjänsten ville ha lite semester. Så hon följde med och bodde hos Johanna första veckan i Narvik. De hade väldigt roligt tillsammans. De åkte i backen, såg en massa filmer och snackade om allt mellan himmel och jord.


När det blev helg bestämde sig Johanna och Hanna för att prova på utelivet i Narvik. De gick till en väldigt rolig nattklubb med mycket trevliga människor. Hanna hittade sig fort ett ragg medans Johanna tog det lite lugnt. Hon skulle upp och jobba dagen efter. Men det blev inte riktigt som hon hade planerat. Efter ett tag kom det fram en kille till Johanna och frågade om hon ville ha någonting att dricka. Hon tog en cider. Han presenterade sig. Vegard hette han. Sen satt de och snackade hela kvällen. Han var väldigt trevlig. Sen visade det sig att Hannas ragg var Vegards kompis, så då tyckte de att Johanna och Hanna skulle följa med hem till Vegard och käka lite pizza. Och ja, varför inte? Pizza är ju gott. Hela gänget började gå och Hanna och hennes ragg hade fullt upp med att slicka varandras tungor. Johanna och Vegard föll nog lite för grupptrycket då. Pussas är väl alltid mysigt. Hemma hos Vegard hade de väldigt trevligt. Pratade, skrattade och åt pizza. När Vegard tyckte det var dags att gå till sovrummet så tyckte Johanna att det var dags att dra hemåt. Och så blev det.


Efter den kvällen så skickade Johanna och Vegard sms till varandra. De bestämde att de skulle träffas och se film. Johanna var väldigt nervös för att gå dit. Hon kände ju inte människan. Men hon kände ju ingen annan utanför jobbet så hon tog mod till sig och vandrade ner till Håreks gate. Det kunde ju vara kul med en kompis. Det gick väldigt bra. Vegard var mycket lätt att prata med. Även om Johanna inte alltid förstod vad han sa. Johanna och Vegard träffades fler gånger. Johanna var så glad för att hon hade en kompis utanför jobbet som hon kunde prata med om annat än jobbet. Det blir ofta jobbsnack med jobbarkompisarna.


Det visade sig att Vegard ville vara lite mer än kompis. Johanna förklarade att hon inte ville ha något seriöst just nu, men att de kunde ju alltid ha lite kul. Och kul hade de. Vegard var en väldigt snäll och glad prick. Så Johanna behövde aldrig vara nervös i hans sällskap.


Det blev helg igen och Johannas födelsedag. Johannas familj plus hennes systers kompis kom och hälsade på. Det var väldigt uppskattat av Johanna. På fredagen ville Johannas syster Emma och hennes kompis Linda ut och festa. Och Johanna ville såklart fira sin födelsedag. Så efter Johanna hade jobbat så for de tre partypinglorna, en aningens överförfriskade, ner till nattklubben. Den här kvällen var det ännu mer folk ute. Johannas humör var på topp. Efter ett tag träffade hon Vegard på utestället också. Hon blev glad att se honom. Johanna dansade och pratade med folk hela kvällen. Men tyvärr blev det alldeles för mycket dricka för denna damen. Johanna minns inte så mycket av slutet av kvällen. Men hon blev tydligen utslängd. Varför vet hon inte. Antagligen för att hon inte var så stadig på benen. Väl ute blev Johanna lite arg och ledsen. Hon ville in och prata med Vegard. Hon kände på sig att det hade hänt något dåligt mellan dem. Men polisen som hade kommit på plats tyckte inte att Johanna skulle få gå in och prata med honom. De tyckte att hon skulle sätta sig bak i polisbussen istället och åka hem. Johanna hade inte så mycket att säga till om så hon fick (snällt?!) sätta sig bak i polisbilen med en polisman. Tillslut fick hon sig i säng efter en massa tjafs hit och dit.


Johanna hade fått ett sms av Vegard på natten där det stod att det inte var meningen att han var sådär och att han tyckte hon hade druckit alldeles för mycket. I slutet skrev han Sorry! Johanna visste inte vad som hade hänt. Men dagen efter skickade hon ett sms till honom och bad om ursäkt ifall hon hade sårat honom. Hon frågade också om de kunde träffas och prata. Men hon fick aldrig något svar från Vegard. När Johannas familj hade åkt hem provade hon ringa till Vegard, men han svarade aldrig. Johanna blev väldigt ledsen för hon visste inte ens vad hon hade gjort för att han inte skulle kunna prata med henne längre. Hon förstod att hon måste ha gjort något väldigt dumt på fredagen, men han vägrade ju berättade det för henne. Tillslut, när Johanna aldrig fått tag i Vegard, bestämde hon sig för att gå dit och knacka på. Hon tyckte inte om hur det hade blivit. När Vegard öppnade dörren såg han allt annat än glad ut. Johanna frågade om de kunde prata. ”Jeg har ikke tid” var hans svar. Hon frågade vad hon hade gjort för att såra honom. ” Jeg vet ikke selv. Jeg er bare sånn.” sa han. Johanna blev väldigt förvirrad. Vad var det för svar? Varför kunde han inte bara säga vad hon hade gjort? Sen sa han att han var tvungen att fara. Johanna frågade Vegard om han kunde höra av sig senare. ”Jeg vet ikke”

 

Snipp snapp snut, så var vänskapen slut!


 

När jag inte har mina kompisar här som jag bara kan ringa till när som helst och prata av mej så måste jag få ur mej det på nåt sätt..

Jag vet inte om det är jag eller han som är den största skiten. Men jag tycker det är väldigt tråkigt iaf. Förstår inte varför man inte kan prata när man varit ovänner. Ska man börja dissa alla som har gjort något dumt mot en så lär man ju inte ha några vänner kvar. Alla gör dumma saker ibland och speciellt i fyllan. Jag har gjort jättemycket dumma saker som jag inte är speciellt stolt över. Och kompisar har gjort dumma saker mot mej också. Men då har vi pratat om det och blivit vänner igen. Men nu verkar det inte vara så mycket annat jag kan göra. Jag har försökt allt för att han ens ska prata med mej. Så det var nog det. Det var kul så länge det varade.


Lön

Änligen har vi fått lön å den var ju inte helt fel! För att bara ha jobbat 42 timmar(en normal arbetsvecka typ) så blev jag ganska nöjd! Blir kul å få nästa lön. Å sen när jag börjar heltid i resturangen blir det ännu roligare :)



Men jag lär väl måsta lägga alla pengar jag tjänar på kläder, eftersom tvättmaskinerna här förstör alla kläder. Men what to do? Jag måste ju ändå tvätta. Få leva med snea å konstiga kläder när jag är här då. Blir storshopping när jag kommer hem.

Resturangen

Pratade med Sofia nu och jag ska få jobba heltid i resturangen. Eller mer typ. Jag kom å få jobba så mycket jag vill. Pengar pengar! Har inte hunne vara upp i resturangen än. Men har sett bilder å det är inte dåligt. Den ligger längst upp vid gondolen. På torsdag ska vi upp dit å förbereda för öppningen på lördag. Så då blir det att jobba där hela helgen och säkert varje dag sen också :) Tror det blir kul. Är ju lite mer att göra där än i liftarna.


En bild på resturangen på sommarn. Najs eller vad? Å snart blir det varmt å soligt på dagarna så då kan man nog sitta ute också. Vårsolen där lär ju inte vara dålig :D I like!

Californication nu! (Är bjuden på dejt, men jag sa att jag inte kunde. Californication är ju som en bra ursäkt. Hihi)

Tjiing

gnäll...

Det är måndag idag och ensam på rummet igen. Det är alltid kul när nån kommer och hälsar på :)
Igår gick jag å la mej klockan 9. Jag var helt död. Sen kring halv 10 tror jag det var, så knackade nån på min dörr. Men jag orkade verkligen inte röra på mej. Så viktigt kan det ju inte ha vare, då skulle den väl ha hört av sej idag också.
Är superväder idag också. Man bara njuter när man går ut. Förutom att jag fortfarande är bakis. Tvättar idag också, behövdes verkligen. Sen skulle vi egentligen betala hyran för rummet, som vi fortfarande inte har gjort. Men när jag kollade kontot så hade jag inte fått nå pengar. Ska få lön den 15:e, men det fanns inte ett öre där. Ska snacka med chefen ikväll när jag jobbar. Behöver ju pengarna nu!

Jag vill prata med min norska vän. Men han verkar inte vilja prata med mej. Jag måste ha vare jättehemsk i fredags :(
Vill bara göra om fredan å typ ta bort hälften av all dricka jag hällde i mej. Nog brukar jag göra dumma saker ibland när jag dricker, men så här jävla mycket ångest har jag nog aldrig haft. Vill verkligen dö nu. Usch. Blir typ värre å värre för varje dag också. Jag vill hem! Fast ändå int. Men jag vill ha mina kompisar!

Slutgnällt nu. Jag skyller ändå mej själv. Nu ska jag lägga mej å dö före middan å jobbet.
Ha en bra dag!

Helgen

Haha vilken helg! Allt hände typ i helgen. Bra, dåliga, roliga, konstiga, knäppa grejer.

Torsdag:
Kl 4 kom mor, far, syster och Linda hit. Jag sa hej, sen gick jag till jobbet. Jobbade i barnheisen. Skitseg kväll. Men tillslut var det över och jag fick gå hem och käka tårta och öppna presenter :) Tack tack!
Blev en tidig kväll, satt å tjollra me Emma å Linda ett tag. Sen vare gonatt.

Fredag:
Steg upp tidigt, (typ 9) åt frukost och begav oss ner till centrum för lite shopping. Köpte ett par underbara skor från HM. Blev kär! :) Åsså köpte jag hårfärg för å förbättra min utnötta färg och utväxt. Så när vi kom hem igen blev det frisörsalong. Emma klippte mej lite å färgade håret.



Käkade middag. Tackogratäng och semlor till efterrätt. Såå gott. har typ äte ihjäl mej i helgen. Älskar svensk mat! Klockan 5 for jag och jobba igen. Hade upplärning i skiduthyrningen med Linus. Kom en hel skolklass å skulle hyra. Typ 20 pers samtigt. Fanns typ inga skidor kvar sen. Men den kvällen gick då fort iaf.
    Jobbar

När vi kom hem hoppade jag in i duschen å gjorde mej klar för party. Hade tänkt fara på förfest med Vegard, men han va så jävla seg så de blev inte. Vi satt här å spelade ölspel å så istället. Kanske de som gjorde att man blev på tok för full. For till Kafferiet kring 12. Skitroligt ställe. Blev nog lite för många drinkar där också. Men blir man bjuden kan man ju inte tacka nej;) hihi. Vi träffa nå killar från Norsjö också. Sen sjöng vi Kareoke inför hela jävla stället. Fy fan. Kan inte ha låte bra. Sen är det bara svart resten av kvällen. Vet att jag blev utslängd och sen blev det polisbil hem. Haha värsta meriterna jag har alltså.
När vi kom hem var det en satgubbe som bor under mej som börja snacka med oss å när vi inte ville snacka med han blev han skitförbannad. Han slog Emma, kastade stolar på oss och hotade att döda oss om vi gick förbi hans rum igen. (Man måste gå förbi där för å få sej ut) Vi väckte iaf hela huset. Lite pinsamt när hälften av dom jag jobbar med också bor här. Men så kan det gå. Fick oss då isäng tillslut iaf. Efter vi hade bytt lås för att vi inte hade nyckeln med oss.
    Partybrudarna;)

Lördag:
Upp klockan 11 och ut i backen å åka lite. Hur härligt som helst. Sol och typ 4 minus. Åkte upp i heis 3. Världens härligaste backe. Hade toksnöa dan före, så var typ en halvmeter pudersnö överallt. Jag log typ hela vägen ner. Helt underbart var det. Å utsikten däifrån var inte dålig nånstans. Sen öppna dom gondolen också. Men det var världens kö så vi orkade inte åka. Men det var en grymt härlig dag, trots bakismage och ångest som fan.



   
   


Underbart!


På kvällen blev det bowling med Mike, Henke, Karin, Peter, Robert, Linus, Emma å Linda. Jag var så jävla dålig. Har aldrig vare sämre. Men det var kul iaf. Sen gick vi till en liten pub. Den var jättemysig. Va en trubadur som spelade också. Sen for nåra hem. Va bara jag, Robert, Peter å Linus kvar så då gick vi till Kafferiet. Vakterna hade inte tänkt släppa in mej. Men jag sa att jag skulle va snäll, va ju halvest nykter igår. Så då fick jag komma in iaf. Det var lite kul. Komme fram några å sa typ "hej, det är ju du från igår" Haha kändis här redan ;) Jag träffade också Mikkel och Martin därinne som jag jobbar med. Mikkel är typ världens gladaste och trevligaste. Kring 2 blev det hemgång. Till fots!

Söndag:
Upp kl 8, efter alldeles för lite sömn. Käka frukost å sa hejdå till la familia, sen iväg å jobba. Jobbigaste dan någonsin. Höll på somna sittandes på en hård jävla stol. Å min hjärna ville som inte vara med idag. Fatta aldrig vad nån sa. Åsså träffade jag Sofia som ska jobba i resturangen. Blir att jag ska jobba där nu resten också. Blir nog  kul :) Hon var iaf skittrevlig, från Luleå va hon också. Jag gillar norrlänningar :)

Nu blir det duschen, sen typ sova. Är helt död. Va en hård helg. Men kul :D

Min tur...

Jaha, då var det min tur att bli gammal då ;) Så grattis till mej!





Igår var det som jag trodde, full rulle på jobbet. Sålde hur mycket som helst. Tiden gick då skitfort. Fast nog hade jag hellre vare ute i backen å åkt igår. Massor me nysnö, hur härligt som helst :) Å det kom en liten kille å var jättelessen för att han inte klarade att ta liften. Han frågade om jag kunde hjälpa han. Jag tyckte så synd om han. Han hade ju klarat det hela kvällen, men sen gick det som bara inte å han blev skitlessen. Hur söt som helst. Ville typ ta med han hem ;)

Jag hoppas det är lika bra väder på lördag. Första lediga helgdagen sen jag kom hit. Ska bli så skönt å bara få åka :)




Mikael 25 år!

Idag fyller Mickepicken 25 år! Grattis lillgubben ;)






Hade snöat ännu mer imorse. Tror ni jag blev glad när jag tittade ut? :D
Kommer bli helt underbart härligt i backen nu :)

Och jag hade rätt om hans namn. Han hette Vegard som jag trodde. Samma som han i Norges herligeste. Hihi tur man är bra på att snoka iaf ;)

Ska iväg och jobba om en timme i heis 1. Kommer vara mycket folk ikväll. Hoppas dom är snälla med mej och inte vill ha hjälp med saker som jag inte klarar av :) Men tiden lär ju gå fort iaf.

Få se om det blir bowling ikväll istället eller. Fast idag var jag inte alls sugen på det. Kände mycket hellre för att sitta inne å se film eller nåt. Nog för att jag har gjort det jävligt mycket här. Men jag var verkligen inte sugen på bowling idag. Få se hur det blir...

No bowling..

Det blev inge bowling ikväll iaf. Mike kunde inte. Hans flickvän (eller vad det nu är) är här och hälsar på så han ville väl va me henne. Men det var ju lite synd att han hade tjej. Han är inte ful! Å skitrolig också :) Men jag får då jobba med han iaf. Är ju inte helt fel att jobba med snyggingar en hel vinter. Är ju bara jag och 2 tjejer till, resten killar. Fast alla ser typ likadana ut tycker jag. Iaf alla norska killar. Haha. Fast snart kommer det nå nya tjejer som ska jobba här. Svenska tror jag. Det blir kul när det kommer lite mer folk. Längtar efter en personalfest. Dom sa att dom bruka åka gondolen upp till fjällheisresturangen och ha fest där. Men att ta sej ner sen brukar ju inte vara det lättaste ;)

Blir att fara till min norske vän ikväll, när det inte blev nån bowling. Nu ska jag komma på hans namn. Jag kanske vet vad han heter, han presenterade sej ju första gången jag träffa han. Men norska namn är ju lite knasiga åsså när det spelas hög musik och man har druckit lite är det inte alltid så lätt :P

Sen så måste jag lära mej att öppna käften när jag borde och hålla den när jag borde. Jag är sämst!

Ha en bra kväll alla!

Snö!

Idag blev jag glad när jag vaknade och tittade ut genom fönstret för då såg det ut så här;


Äntligen har det kommit snö! :D Å det ska tydligen snöa några dagar nu också.

Sen for jag ut å gick en sväng också å tog lite kort.
   


Jaa, så här ser det ut där jag bor. Husen står typ på varandra. Dom har inte stora gårdar. Men fint är det :)


Sen gick jag ner mot centrum och då mötte jag en tant (trodde jag) men det visade sej att det var en 50+ turkgubbe. Varför i helvete ska såna alltid ragga på 20-åringar. Tror dom verkligen att dom har en chans. Jag menar hur upphetsande är det med en gubbe (som jag trodde var en tant) på 50+ och ser ut som en gammal grottmänniska. Men han trodde inte jag hade nå problem med det iaf. Han ville absolut ha mitt nummer så han kunde ringa och hitta på nånting med mej. Tror jag sa nej typ 10 gånger, men han fatta som int. Vad är problemet undrade han. Ja, vad är problemet? Han kunde inte ge sej. Han ville att vi skulle gå ut på diskotek i helgen. Ööh, jag skulle inte tro det. Tillslut frågade han om jag var upptagen. Ja, sa jag. Är du jätteupptagen frågade han då. Antingen är man väl upptagen eller så är man inte det. Hur svårt kan det vara. Och tror ni inte att när jag var på väg hem igen så mötte jag han igen och han var bara tvungen att fråga om mitt nummer igen. NEJ, sa jag och gick vidare.
Alltså, jag är inte rasist eller nånting. Men varför är alla (finns undantag) turkar sådär?! Hur trög får man bli?!

Nu blir det snart middag. Kyklingwok :) Sen blir det att ladda för bowlingen som förhoppningsvis blir ikväll. Tror ingen kommer behöva jobba ikväll. För det kan ju knappast behövas nå snöläggning nu när det har snöat :)

Grattis i efterskott :)

Igår fyllde Jenny 22 år! Grattis grattis :)







Igår blev det somsagt extrajobb på dagen. Fast dom hade ju lyckats dubbelboka iaf. Men det blev jag som fick jobba iaf. Det var bra, jag behöver alla pengar jag kan få :)
Sen på kvällen blev det att umgås med min norske vän. Är fortfarande inte helt säker vad han heter. Å lite pinsamt är det ju att fråga nu. Försökte kolla i hans lägenhet igår om det inte stod hans namn nånstans, men icket. Men snart ska jag lista ut det ;)

Nu ska vi gå till banken å få bankkonton, sen handla lite, gå till recetionen å fråga om vi får betala hyran senare. Sen blir det jobb ikväll i barnheisen.
Ledig imorrn.

Fick veta nu att syrran nog kommer att följa med och hälsa på på torsdag också. Kul kul :)




snåla jävlar

Fan vad snåla dom är i det här landet. Dom tjänar pengar som svin, men dom kan då ta betalt för saker också.
Skulle gå och hämta fler tvättpoletter idag. Som inte brukar kosta att hämta. Men nu var det en ny "tant" i receptionen. Hon skulle ha 10nok per polett. Så 40 spänn betala jag för dom. Och det ska man tydligen måste betala varje gång man ska tvätta enligt henne. Linus blev lite sur och frågade varför vi var tvugna att betala för det. Hon, ännu surare tillbaks: Jomen det kostar ju att tvätta, all el och sånt. Vafan går hyran till då? En rum på 15 kvm och ett kök som inte ens har allt man behöver och inte kan hållas rent. Fyfan. Jag var inte nöjd! Ska gå dit på måndag igen och hoppas det är nån annan trevlig person som jobbar. Pisskärring! Fast dom har ju sänkt hyrorna här ändå fick jag höra. Förra året kostade det 5000nok per månad. det hade jag fan aldrig betalat. Det är ju som ett jävla rån. Nog om det nu.

Blir att jobba imorrn också i heis 1. Hoppas det inte kommer allt för jobbiga kunder bara. Men det ska nog gå bra :)
Såg att dom har satt upp gondolerna nu också. Snart börjar högsäsongen. Läängar :D


Skulle egentligen å bowla ikväll me jobbarsnubbarna, men då fick nåra extrajobb ikväll så då blev det inget.
Ska se lite dexter nu. Måste spara nåra avsnitt av Californication. Har bara 5-6 kvar. Hur ska jag klara mej utan den serien. Hur bra som helst! :D Kommer inte säsong 3 snart?

Höörs!!

Äntligen

Idag har vi fått skattekorten, personnumret, D-numret och mobilnumret. Äntligen. Och på måndag får vi bankkontot.
Men nog gör dom det tjorvigare än det behöver vara.
Mitt skattekort var tydligen skickat hem till Sverige. Vad ska jag med det till där?!
Och personnumret var typ det konstigaste. Är ju inte ens det datum då jag fyller år. Bara massa siffror.
D-numret är samma som personnummret, men man måste ha det för att kunna göra ett bankkonto.
Moblien trodde vi ju inte att vi kunde starta förrän vi hade våra norska peronnummer, men det gick då inte med det heller. Så då fick vi fara ner på expert igen å fråga varför det inte funkade. Då var han tvungen att ringa till NetCom å registrera simkortet och våra namn och personnummer(Svenska) å allt. Sen funkade det.
Nu är det bara bankkontot kvar, sen är allt fixat å klart. Så skönt!



Nu har jag mat i äckelugnen i äckelköket, så snart blir det middag. Förhoppningsvis ätbar!
Lugnt ikväll, jobb imorrn...

Dyrt å vara nyttig

Jaha, här har man då inte råd att vara nyttig heller. Köpte lite grönsaker och frukt idag. Ångrade mej efter jag hade betalat. Hemma är ju inte grönsaker så jättedyrt. En paprika kostar ju inte så många kronor. Men här kostade en enda parika 17nok, en sqush 27nok osv. Det var inte kul å betala. Aldrig mer!

   

Får äta mer fetmat istället, de är billigare!

Å idag är det typ storm ute. Hade tänkt ut å gå, men det blev bara till affärn å tillbaks. Blåste kallt som fan. Man blåste nästan iväg ju. Blir nog lugnt på jobbet ikväll då. Men jag hoppas det är bättre väder imorrn. Då är både jag å Linus ledig så då hade vi tänkt åka lite.

Har sutte å kollat på resor. Jag är så jävla sugen på att fara å resa typ överallt.
10000 kostar det bara att åka till Alperna och då ingår frukost, 3-rättersmiddag och liftkort. Hur värt som helst :) Nån som vill följa mej dit? ;)

Klem å suss

Vill ha semlor..

Jag tyckte typ det var kul att jobba i heis 1 idag. Hör ni?! Det ha jag ju inte tyckt förr.
Men jag börja som lära mej det där nu och tiden går ju fortare där eftersom man gör nåt nästan hela tiden. Beroende på hur mycket folk det är. Jag sa iaf att jag kunde byta och jobba där på torsdag också. Kanske även får en extratur där på söndag. Money money ;)

Imorrn är jag ledig. Sköönt! Kanske ska åka lite på kvällen om det är bra väder :)

Om drygt en vecka kommer mamma och pappa hit. Dom kommer på min bursdag, så då blire tårta :D Å semlor hoppas jag. Har då beställt det med dom, så hoppas dom kommer ihåg det. Har blivit så jäkla sugen på semlor :)


Visst såg det ganska smarrigt ut?! ;)

Sverige

Jag satt just och skrev adressen på ett brev jag ska skicka hem. Skrev Sverige i slutet så det kommer till rätt land. Kan ju vara en fördel. Men det såg ju helt stört ut. Låt som nåt ryskt ord eller nåt. Sweden låter mycket bättre.



Vääärt... :P
Haha tror ni jag har mycket att göra?!
Känns typ som jag är här på semester.
Jobbet är ju som inte så ansträngande heller. Förutom för hjärnan då.
Men det är ju som värt det. Man tjänar ju rätt bra för att inte göra speciellt mycke :)

Ska se Ran ikväll. Tror det är en norskt film. Få se hur länge jag orkar det :P

Vårkänslor

Vad är det som händer? Snön får ju inte försvinna nu. Säsongen har ju inte ens börjat.
Det är plugrader ute och man ser gräs runt husen. Så får det inte vara.
Jag vill ha minusgrader och snö nu. Annars har jag snart inget jobb...


Snart kommer väl såna här fram också...

Glada norskar?!

Jag trodde alla norskar var glada och trevliga. Men så fel jag hade.
Har nya rumsgrannar, som bor precis brevid mej. 2 tjejer. Fjortis som fan.
Igår sprang dom omkring i korridoren och skrek å levde om.
Okej, tänkte jag. Det är lördag idag, de få väl va då.
Sen vare som lugnt ganska länge. Kl 4 på natten började dom skrika och bråka som fan. Har typ inte hört nå värre. Och att dom hade öppet fönstret gjorde ju inte saken bättre. Lät som dom var i mitt rum. Sen sprang dom i korridoren och slängde i dörrar och flännade och svor. Helt galna va dom.  Jag var inte nöjd. När man ska upp och jobba är det inte så kul att bli väckt av skrikande fjortisar kl 4 på morron. Jag ville bara mörda dom typ.
Det var då ingen som hade undgått deras "lilla" utbrott. Henke och Carin som bor längst bort i korridoren hade vare lite "smått" irriterade på pmsdamerna också.
Så nu vet vi det. Alla norskar är inte glada och trevliga. Men många är :)

Var förövrigt världens segaste dag idag. 6 timmar i barnheisen är lite drygt. Hade ingenting att göra. Alla klarade ju att ta liften själv. Så fick int ens själpa nån med det. Men nu är det då över.

Ledig imorrn. Då måste jag gå till banken och betala hyran för rummet. Fattar ingenting av fakturan jag fick. Inge pg/bg-nummer eller nåt. Finns ju inget att skriva in när man ska betala då. Så jag hoppas dom kan hjälpa mej med det på banken då.

Få se om jag orkar mej ut på en promenad ikväll. Skulle vara skönt, men är så satans halkigt ute.

RSS 2.0