Design?!

Har försökt få till bloggen lite igen. Känns väl lite bättre nu, men det tar alltid stopp på samma ställe. Hatar när jag inte får det exakt som jag vill.
Jaja, sov nu!
Natti

to uker

har förresten vare här i 2 veckor nu...har ändå gått fort :)

Heis 3 idag

Skulle visst jobba i heis 3 idag. Det tackar jag inte nej till. Mycket roligre där.
Var skidtävling idag också, så var jättemycke folk :)
Dagen gick skitfort.

Tog lite kort där uppe idag. Synd det var mulet idag bara. Men det är fint ändå :)

Linus med "staden" i bakgrunden


Utsikten från heis 3 där jag jobbade idag :)

Jag jobbar väldigt hårt ;) Å blundar gör jag också...


Linus åkte upp i 3:an, va ju som rätt najs där också ;)

Tack å heeej..

Film, film, film

Blir mycket filmtittande här. Igår började vi se Blair Witch project, men gav upp rätt fort. Skitseg å konstig. Blev Employee of the month istället. Lite bättre. Rolig iaf. För nån dag sen såg jag Hostage, den va riktigt bra. Ha ni inte sett den så se den! :)



Nu har vi äntligen fått igång tvättmaskinen också. Hoppas bara jag inte krymper allt. Man kan inte välja grader. Bara Hot, warm eller cold. Så vi får väl se om kläderna är samma storlek när jag tar ut dom.

Jobbar hela helgen nu. 2an imorrn och barnheisen på söndag. Rätt skönt ändå. Så länge jag slipper 1an är jag nöjd :P

Nu blir det Dexter eller Californication före jag ska gå å byta tvätten.

Lite pics

Blev en väldigt kort promenad, knappt en kilometer.
Har hämtat tvättpoletterna också. Fattar inte varför dom ska göra det så jävla omständigt.
Man måste hämta nya poletter varje gång man ska tvätta, men det kostar ju inget. Varför inte bara ha vanliga tvättmaskiner man kan tvätta direkt med då?! Jävla norskar!

Här kommer lite bilder på hur jag bor, som lovat :)


Mitt väldigt fina och stora rum!


Köket. Ser inte så farligt ut här, men luktar jävel gör det iaf.


Korridoren. Jag bor på 414.

Ska ta fler bilder ute sen också. Jag hoppas jag är ledig på söndag så jag kan åka då, då ska ni få se fina bilder :)

Nu ska jag snart äta middag i mitt mysiga kök.
Bajj

Gnäll...

Blää..kände typ inte för nånting idag. Vill typ ligga och sova hela dan.
Men jag måste gå och handla å fixa dom där jävla tvättpoletterna och betala hyran för mitt lilla rum.
3300 nok för 15 kvm. Fyfan säger jag bara.
Saknar mina sötisar hemma som jag kan berätta typ allt för och inte behöver anstränga mej för att förstå vad dom säger :P Haha, förutom Micke kanske. Han kan man få säga va? till 20 gånger ibland ;)

Nä, nu äre slutgnällt. Ska ut å röra på fläsket nu!

Sen måste jag vila. Ska va med min norske vän ikväll, så är nog bäst att vila hjärnan så den är på topp då :P

Ska förresten ta med mej kameran också. Lovade Sofie att ta lite mer bilder och visa hur det ser ut :)

Höreees!

Blev film...

Det blev film igår med Vegard (tror han hette så:P) Han fick sej inte hem från jobbet förrän 20 och då var ju backen stängd. Men det var som trevligt iaf. Vi såg Hannibal Rising. Bra, men äcklig. Åsså försökte jag lära han lite svenska och tvärtom. Men jag suger ju på norska. Han va då mycket bättre.
På fredag åker han till Alperna i österrike. Fy fan vad orättvist. Dit vill jag med.
Sen var det ju lite dumt också. Jag hade ju tänkt ha nån att vara med i helgen..:P Typ fara på nån fest med han så man lär känna fler människor :) Men det får bli sen nångång.

Nu ska jag försöka he mej ut på en promenad innan jag ska fara å jobba. 2:an ikväll :)
Sen är jag ledig torsdag och fredag :D

tisdag

"Hej, jag heter blondinbella2. Jag är jättesnygg och rolig! hihihihi"
Det var det första intrycket jag fick igår när jag träffade stockholmsbruden som jobbar här.
Men jag lovar jag ska ge hon en chans. Jag är som rätt bra på att döma folk. Hon är säkert jättetrevlig.

Gick typ bra i heis 1 igår. Klarade tillåme allt kassagrejs man ska göra efteråt. Fast det var ju inte så jättemycket folk under kvällen. Blir värre när jag måste sitta där på helgerna och folk ska köpa årskort och ha rabbat och lämna tillbak kort å sånt. Då kommer jag vara lost. Men det får jag ta då. Ska också få börja vara i skiduthyrningen. Blir nog kul..kanske :P

Fick förresten lön idag. Det var kuligt. Mycke ob från julen:) Sen så får jag ju lön härifrån om 2 veckor, plus en till lön från hemtjänsten i slutet av nästa månad. Det gillas.

Idag har jag vare ute och gått. Det är fan jobbigt att gå här. Alltid uppför när jag ska hem, hur jag än går. Å det är inte så lite uppför heller. Det är väl iofs bra, men man är helt slut när man kommer in :P

Ikväll kanske jag ska åka snowboard med en som jag träffade i lördags. Bero bara om vi hinner. Han skulle jobba till 18 och backen stänger 20. Annars får vi väl hitta på nåt annat. Kan ju som vara kul att ha nå kompisar utanför jobbet här också. :)


jobbigt land..

Varför ska allt vara så komplicerat i det här landet?
Gick och fixade norskt kontantkort idag. Trodde det bara var att sätta in kortet i mobilen och sen börja använda det. Så gör man ju hemma iaf. Men då måste man registrera sej först. Och såklart så måste man ha sitt norska personnummer då. Och det får jag inte förrän nästa fredag. Fuck! Då får jag vara utan telefon i 2 veckor till då. Eller jag har ju telefon. Men det kostar typ en miljard att ringa och smsa.

Såg One last thing igår. Höll på grina ihjäl mej. Men det var helt klart sevärd:)



Om en timme ska jag iväg å jobba. I heis 1. Alltid lika nervös när jag ska vara där. Kan inte med det ju. Kom å gå åt helvete. Hoppas Tone jobbar ikväll också. Då får hon hjälpa mej i början å slutet iaf.

Ledig imorrn!! :D

baaajj

Trötter...

Har varit helt död idag. Ögonen vill inte hålla sej öppna. Det gick bra att jobba, då är man ju som ute i kylan. Men så fort jag kom in och slappna av så somna jag typ. Tror fredagen börjar göra sej påmind. Blev ju bara 4-5 timmars sömn den natten. Tur jag jobbar kväll imorrn. Så jag får sova hur länge jag vill.
Imorrn ska jag gå till expert och fixa norskt mobilnummer. Är svindyrt att ringa nu.
Men jag längtar verkligen till tisdag nu. Min första lediga dag! Då ska det njutas :)

Saknar Hanna!!

Nu blir det Californication :)

Tjiing

Finns ett uteliv här också! :)

Nu har vi provat på utelivet här i Narvik också. Helt godkänt!
Efter jag slutade igår kl20, så var det bara in, duscha å börja med vinet. Drack faktiskt bara 3 glas. Ganska bra gjort för att vara jag. Men jag skulle ju ändå upp å jobba idag.
Vid 11 begav vi oss ner till Sentrum till Kafferiet, tror jag det hette. Ett uteställe med typ 5 olika rum. Ett ganska lugnt rum, ett större med dansgolv, Sen vare typ ett rum med bara rockmusik osv. Igår var det livemusik där, alltid roligt :)
Och att typ 80% av alla som var där var killar. Trodde typ vi hade kommit till nån gaybar för killar eller nåt, för i början såg vi inte en enda tjej. Men dom va då definitivt inte bögar. Blev bjuden på typ 3 drickar. Kunde fått mer också, men somsagt så skulle jag upp å jobba. Men det var trevligt iaf. Fanns ju ett kul uteliv här också :)

Har jobbat i heis 2 idag. Lugnt och skönt. Den tycker jag om. Imorrn blir det 3an.
Och imorrn far Hanna hem. Kom å kännas jättetomt här. Men jag får väl lära känna lite norskar ;)

Ikväll ska vi fara och bowla med jobbgänget. Det blir kul. Då får jag visa min bowlingtalang ;)

Hade!

Fredag

Idag skulle jag egentligen vara ledig, men jag sa att jag ville ha en till upplärningsdag så då måste jag dit ikväll också. Så nu blir det 7 dagar i rad jag ska jobba. Börjar hårt. Men det är bra. Blir mycket pengar. Fast tycker lite synd om Hanna som typ inte kan åka nånting för att jag jobbar hela tiden. Men hon har då fått lite semester iaf.

Igår skulle jag jobba själv i heis 2, men då var vi visst 2 stycken uppskrivna på den. Så då fick jag vara där med Henrik också. En svensk kille. Å det var himla tur, för när vi kom upp å skulle starta liften så stod den på avspårning. Fick inte igång den förrän 17.45 å vi börjar jobba 16.00. Tur att jag inte var själv. Hade ju typ fått panik.

Idag gick vi ner till Sentrum till banken för att fixa norskt bankkonto. Men det var bara en massa tjafs. Går inte fixa förrän om 2 veckor. På vägen hem gick vi förbi affären å handlade lite igen. Kom att bli ruinerad av att köpa mat.

Å dom har ju som lite roliga gatnamn här. Gatan brevid affärn heter snorres gate. Var tvungen att ta kort på den ;)

 

Nu blir det snart middag, sen iväg å jobba igen!

Onsdag

Jag överlevde kvällen. Men de va lite jobbigt. Massa saker jag inte klarade av så då fick jag säga till dom att komma tillbaks en annan dag. Åsså har vi walkie-talkies som vi snackar i mellan liftarna å skidpatrullen å så. Å det är ju inte det lättaste att höra vad dom säger på norska genom en sån, när det typ sprakar å så.

Men det var ganska dåligt väder idag, halvstorma typ. Så det var ju inte så jättemycket folk som åkte..som tur var :P Så det var ju rätt lugnt slute av kvällen. Satt mest å käka godis då ;)
När jag slutade gick vi å handlade mat. Det är inte kul. Svindyrt plus att dom typ inte har allt som jag brukar äta i vanliga fall. Blir nog en sväng över till Sverige snart.

Imorrn ska jag jobba i heis 2, det blir nog rätt skönt. Bara hålla koll på liften. Inga liftkort å datorer å kassagrejer. Ska typ ta me mej en bok å läsa. Bruka int vara så många som åker i heis 2. Är ganska isigt i den backen nu.

Jag börjar ändå känna mej mer å mer hemma här nu. Men jag saknar ändå alla hemma. Att bara kunna ringa å prata me nån å typ träffas å se film eller nåt.

Nu blir det film eller nåt. Jävligt bra jag har datorn fullproppad med filmer. Annars vet jag då inte hur jag skulle fördriva tiden på kvällarna :P

Ha de!

Jobb jobb

Jag fattar inte hur jag ska klara det här. Hade inskolning igår i heis 1, istället för 2. Där säljer man också liftkort. Det var hur mycket som helst man skulle lära sej. Knappar överallt. Åsså ska man varje dag klättra upp i liften och flytta efter krokarna så dom inte nöter på samma ställe. Det var lite kul. Men sitta å sälja liftkort var jobbigt. Å när alla snackar norska så fattar man inte alltid vad dom säger. Min hjärna gick typ på högvarv igår. Rykte typ ur skallen när jag kom hem. Å idag är det tänkt att jag ska jobba där själv. Det kom inte att gå. jag har vare nervös för det sen jag gick därifrån igårkväll. Kom å måsta säga att nån få sitta med mej ikväll också. Finns inte en chans att jag kan allt de där.

Men det verka iaf va jättetrevlig personal. Bara unga, roliga människor. En från typ australien så man få snacka engelska me han. På lördag ska vi fara och bowla alla vi som jobbar. Haha, jag som är så bra på bowling ;) Sen blir det ut på puben. Det blir kul, då lär man ju som känna dom bättre :)

 
Min väldigt snygga jobbjacka :P

Usch 2½ timme tills jag ska jobba. NERVÖS som fan.
Men jag verka ändå få jobba ganska mycke. I veckan jobbar jag alla dar utom fredag. Money money.

Måndag. fixardag och premiäråk :P

Klockan 12 idag gick vi till Sentrumsgården som han hade sagt till oss. Vi stog där och väntade och väntade och väntade. Såg inte en människa vi kände igen. Kom bara en massa gamlingar. Kändes ju som bra. Sen gick vi till hissen och kollade vad som fanns på dom andra våningarna. På våning 6 var Narvikfjellgården. Jaha, då åkte vi upp dit. Va massa kontor där, men inga människor. Vi åkte ner igen. Fast då funka typ int hissen. Lite småjobbigt. Fast i hissen. Tillslut fick vi oss ut iaf och tog trapporna ner. Vi hittade iaf chefen tillslut. Nog för att jag hann göra bort mej lite före det, men men så kan det gå. Vi bestämde iaf att vi ska inskolas imorrn. Det blir kul. Skönt att få börja göra nånting :)

På hemvägen gick vi föbi Rema1000, mataffären som är närmast oss. Handlande lite mat, frukt å så. Svindyrt. Men det var vi ju som beredda på. Sen hem å käka korv å mackisar. Åsså blev det å se lite Californication för att fördriva tiden.
Klockan fem vare bara på med kläderna å snowboardskorna och gå över vägen till liften. Lite skönt ändå att liften bara är tvärs över vägen. Då fick vi iaf gratis säsongskort. Så nu får vi åka hur mycket vi vill. Hur nice är inte det då?
Just nu är det 3 liftar öppna. I februari ska sittliften och gondolliften öppnas. Jag längtar! :D
Det var iaf världens utsikt när man va längst upp i backen. Helt sjukt.

Ni ska få se lite bilder, men bilderna gör verkligen inte rättvisa.

Norlandia Narvik Hotellet

Här bor vi, med hav och berg i bakgrunden

Backen just över vägen

På väg ner till Sentrum

  Utsikt från Sentrum

Första åket. Hanna och Linus

Backen uppifrån

Det var lite bilder. Men somsagt. Är mycket finare i verkligheten :)

Nu ska vi se Lars and the real girl ;)

Ha de bra allihop å hör gärna av er!



Resedagbok

Har resedagbok nu. Skriver lite mer där. Sök på jjohannaa_
så hittar ni mej :)

Nu ska vi se Saw V, få se om jag överlever. Ni märker ju om jag skriver nå mer :P

Anlänt i Narvik

Hejsan!
Nu sitter jag och Hanna här på mitt rum i Narvik och lyssnar på musik., Vi har nyss sett Zack and Miri make a porno. Haha!

Resan hit gick bra. Lite träsmak i arslet och blodstopp i handen, men annars bra ;)
Åkte förbi ishotellet i Jukkasjärvi också. Tyvärr så kostade det nästan 300 spänn att gå in, så vi fick så snällt stå utanför å titta. Men iskyrkan fick man iaf gå in i. Va som lite coolt :)
När vi kom över till Norge blev vägarna som nå jävulsvägar, ville typ bara dö. Inte kul. Men nu är vi då här iaf.
Rummet är lite större än jag hade tänkt mej så det var ju bra. Köket är förjävligt! Grisigare än grisigast.
Har inte tänkt äta nån mat där. Blir värsta bantningslägret de här.

Nu kanske ni vill se lite bilder?!:)

 
Chaffisen Linus och Hanna begravd i all packning

     

 
Vi på ishotellet. Komme en kines å frågade på enelska om hon vi ville ta kort. Jag trodde vi skulle ta kort på henne. Men så var det inte. Sen började hon prata svenska. Mysko brud!


Mitt väldigt fina rum. Ska packa upp å göra fint imorrn :) Köket visar jag inte ens. ÄCKLIGT!!

Ska försöka hålla igång bloggen nu så ni får se vad jag pysslar med.

Ha de bra å sov sött.

Kram johanna å hanna

Snaaart...

Har varit hos Anna ikväll å sett film med hon, Sofie å Jenny. Sen säga hejdå. Usch! Så konstigt. Kom int träffa dom på 4 månader nu. Kom å sakna alla hur mycke som helst. Men ni vet ju att ni är så välkomna å hälsa på :)

Idag har jag å Hanna vare på solbacken för å handla nödvändiga saker. Blev nog dyrast på systemet..haha. Måste ju bunkra upp lite ;P Sen har jag packat typ klart. Lite smågrejer kvar. Men alla kläder ligger i väskor nu.
Imorrn blir det att packa in i bilen å göra allt helt klart. Sen bara sitta å vänta å va nervös typ.
Åsså kom hon som ska hyra lägenheten hit imorrn också och hämtar nyckeln. Känns lite knäppt å lämna ut min lägenhet å alla möbler å grejer till en helt okänd människa. Men det ska nog gå bra de också.

Ja, nu är det nära. Sista dagen hemma imorrn. Sen bär det iväg. Jag är som nervös fast ändå inte. Är så overkligt än. Kom typ inte fatta att jag har vare där förrän jag är hemma ;)

Sista arbetsdagen!

Jahapp, nu har jag jobbat sista dagen i hemtjänsten. Lite konstigt känns det. Har ju ändå jobbat där från och till i nästan 3 år. Men ändå så skönt, äntligen fick jag arslet från det där stället.

Har som vare en lång dag idag, fast ändå gick den skitfort. Efter jobbet for jag till Hanna å följde henne på ett ställe, sen följde hon mej till barnmorskemott. så jag kunde fixa nya p-piller å så. Sen in till stan, skulle på hsb å fixa autogiro. Men då stängde dom 4. Va där 5 över. Åsså for vi på nå möbelaffärer å kollade hatthyllor :) Sen hem å käka korv å mackisar å tjattra på msn. Förresten, imorse fick jag stå i bilkö i en halvtimme. Typ en lastbil som kört fast eller nåt. Så då blev jag en halvtimme sen till jobbet också. Haha oj vad synd.

4 dar kvar nu tills vi far. Tiden har gått hur fort som helst. Ha som inte fattat att det är nu på lördag vi far.
Imorrn kommer mor min hit å ska hjälpa mej å städa ur lägenheten å packa å så.
På torsdag ska jag å Hanna fara å handla lite nödvändiga saker åsså måste jag tvätta också.
Fredag blir det att packa in det mesta i bilen. Sen bara vänta å vara nervös typ...
Jasi, snart snart!

Tvn nu, sen sova. Gud så skönt å få sova ut imorrn. Om int mamsen tänkt komma jättetidigt så...

Härlig dag!

Igår blev det en heldag med flickorna och pojkarna. Steg upp 8.20, sen kom Micke förbi å hjälpte mej å göra mackor å varm choklad. Sen packade vi in i bilen å for å hämtade upp Anna och Sofie. Sen körde vi (jag) till Storklinta för å åka snowboard å skidor hela dan. Va hur härligt som helst. Fick inviga min nya bräda också. Va lite orolig att den skulle va för bred mellan fötterna. Men de gick skitbra. Jättehärligt! Åsså blev det ju såklart lite fikapaus och grillning också :)
När vi kom hem for vi å köpte mat till middan. Blev hur gott som helst. Inbakad fläskfile, klyftpotatis och sallad :)
Efter middan blev det film och chips å dip. Sen hem å sova. Superhärlig dag iaf! :)

     


Inget

Jag har typ blive sämst på blogga, eller jag har väl aldrig vare så bra på det. Men jag orkar som inte. Läser knappt nå bloggar nu heller. Kanske har jag fått ett liv å gör värdare saker istället :P haha

Idag har jag iaf vare på lassa och följt med en sjukgymnast och en arbetsterapeut. Blev bara 3 timmar, men det var som kul å se hur dom jobbar iaf. Ska nog söka båda till hösten så få jag se om det blir skola eller nåt annat. Just nu är jag inte sugen på skola, men det kan ju ändras. Så är ju bra å söka iaf :)

Imorrn är jag ledig, men har ändå fullt upp hela dan. Måste upp tidigt å ringa nå telefonsamtal, sen ska jag städa, städa å städa. Sen in till stan å hämta brädan åsså kanske på lassa en sväng.
Börjar känna mej lite stressad över allt som måste göras å fixas. Jag skjuter verkligen på allt till sista sekunden.
Kom på att jag måste adressändra igen också. PENGAR!!! Ååh, varför ska allt kosta?

Nu ska jag ringa lite folk. Har vare hur sällskapssjuk som helst dom senaste dagarna. Har inte vare själv många kvällar. Eller äre kanske resfeber??

Söndag

Jahapp, sista jobbarhelgen är snart över :D
3 timmar kvar! Oj så skönt.

Igår blev det bowling igen. Men jag var nog inte så peppad på det egentligen. Orkade som inte va trevlig med nån. Ville typ bara hem å sova. Men lite kul var det iaf ;P

Nu är det ganska precis 2 veckor tills vi far till Narvik. Jag, brorsan och Hanna. Fast Hanna stannar bara en vecka, men ändå. De kom å bli skitkul! Måste börja städa ur lägenheten nu också. Usch så jobbigt. Blir typ 4e gången jag flyttar på 2 år. Å sen ska jag ju flytta hem igen också. Men det är som kul å flytta också. Förutom städningen.

Jaa, annars har jag inte så mycket att berätta. Händer inte så mycket spännande just nu.

Ha en bra dag!

Tjiing

Bilder

Här kommer lite bilder som jag lovat!



     
     

Kommer fler bilder på facebook senare ikväll :)

Idag har jag jobbat förmiddag. Sen for jag och Sofie på stan.
Blev en ny bräda och bindning, täckbyxor och underkläder. Alltid kul att komma hem  med lite kassar :)
Ikväll blir det lugnt. Ska upp å jobba imorrn. Sista helgen jag jobbar! :D

Så vare nytt år då

Så jävla rolig kväll alltså! Allt hände typ också. Åsså va typ alla jag kände där. Hur kul som helst.
Först middag hos Sofie å lite lekar å sång å så. Sen in till stan till skebolokalen där det var fest på 2 våningar, var bara att springa mellan. Va ju skitkul, kände folk på båda festerna. Perfekt! :D
Jaa, jag vet inte vad jag ska. Kvällen gick tokfort, men så jävla kul! Har jag sagt att det var kul?!
Haha,jamen trött å jävlig är jag idag. Ska typ sova nu. Ska upp å jobba imorrn. Sen shopping å skvaller med Sofie ;P

Lägger in bilder imorrn!
Natti

RSS 2.0